Friday, February 25, 2011

aku

ni 1st. time aku menulis...eh salah....taip mesej kt blog aku....aku sebenarnye xde modal nk citer..tp jari ni mntk untuk taip something kt otk aku...xde pape yang menarik pon sebenarnye...mlm ni aku terpkn pasal kwn2 aku...rupa nye aku ni swg yg xbpe disenangi pd permulaan perkenalan..hehe..al maklumlah....aku ni laser org nye..tp ati bek lg la...hehehe ( konon nye ).

nme aku shah...lupe nk bg salam...assalamualaikum, sori la....lupe adat lak..huhuhu...
aku nk share pasal khdupan aku...sspe nk berkenalan blh la...ok,kawe nk citer psl parent kawe dulu. umi kawe ni nme dye Mah...umi ni penyayang org nye...seme ibu cmtu kan..tp bezenya umi kawe ni dye pakar motivasi...fuhh,,,,klau dye ceramah sampai ke tlg hitam mengalahkan pakar mtvsi..hehehe.maapkan abg ye umi...abg syg umi sgt...air mte abg mengalir sbb crmah umi untuk jdkn abg srg mnusia yg bgune...tgk la arini umi...abg da pijak menara universiti...hehehe...walaupun umi bkn la warganegara malaysia...spe kate ank org siam xleh jd pegawai stu ari nanti ??? sedar xsdr....abg hujung thun ni da abes...umi nk abg jd kastam kn...insyaallah umi...abg akn cube sdy upy tnaikan hajat umi slgi nyawa ni msih brnafas...slg jntung berdenyut...slg darah ni mglir....umi thu x, suare umi pengubat sgl jenis perasaan pd abg....umi..abg paham prsaan umi tiap kali umi nages sbb kmi...phit pedihkehidupan umi sgt la skit pdritaan nye...xpe umi,,,ur soldier da sediakn altn perang da tok bela sgl phit pedih sjrah dan kehidupan umi tu....bkn dendam...tp nk angkat umi pd mate org yg sntiasa meludah pd kite.......ckup la dlu psl umi..ad byk ag....t ak snbung hari lain..
thank umi kandung & lahirkan abg kt dunia ni.....
abah......ha,,,abh aku ni ore gedebe sket..hehehe...nme dye rozi...abh ni swg yg xbpendidikan tggi tp abh ade impian yg tggi dr gunung2 yang terpacak kt dunia ni yg abh tanam pd ank2 dye....kate abh " lihat la dunia, aku ade 7 ank jate 2 ank pue...ank2 aku ni sdh berbunge sbhagian nye...tggal tok pungut hasil nye jerk...bile ank2 aku da jd pgwai semue...aku la swg bape pling bhgia lm dunia ni....ble aku pergi ke rahmatullah...jd kan lah askar2 aku ank yg soleh agr kmi ( umi n abh ) sentiasa trm al-fatihah....."
abh....abg ni ank sulung....abh taw x...setiap kte2 abh...abg sematkan di hati abg....umi kte abh ni smart org nye mse mde ??? ye dop????hehehe...ptut la mi kene kt abh.....abh, ble abg da jd pegawai kastam....abg nk belikan fmily kite umah bru....dlm umah tu....ad surau yg muat utk kite solat jemaah ble bala tentera abh umi kump......prbot lak abg nk bli perabot mewah...heheheh ( klu de nan duit gaji ). abg da rncang...duit gaji abg tu....abg nk simpan seket utk hantar umi abh gi mekah wt haji...pasal haji ni...abg nk pakat adek-beradek...hmmmmm...sbb nye...we all ur soldier.....abh,sgla penat lelah abh...sgle phit pedih abh...akn berakhir ble abg nan adek2 da berbuah2....sabar ek abah...
" ya Allah...aku mohon pd Mu...rahmati lah org tua ku...kuatkan lah kesabaran mereka,tetapkanlah iman mereka...serta lindungi lah mereka sebagai mne mrk mlindungi kmi smse kcil lg...jng la Engkau mnjemput mrk sblum mrk sempat mlihat kejayaan kami....amin....."
k la....aku stop lu...xleh citer semue nye lg....t xde modal...heheh..ni bkan cter gk...ni la aku...aku ank org ssah yg travel lm dunia ni mncri jwpan pd plihan yg aku hadapi....assalamualaikum.

2 comments:

dEkNa said...

amin...
aku doakan ko tercapai cite2 nak jadi pgwai kastam...

gaung said...

itudia..shah..biler nk cerita pasai kawan se terengganu..kawan sekolej pulop..blas pulop apa dekna kata ke mu..hahaha

ENTRY TERBARU: tribute to EN.NAS sangat tersentuh di hati.. / kita jatuh cinta ke ? / blog GAUNG bermuka baru. ada komen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...